Гъбена супа с авокадо

Dimo VarbanovDimo Varbanov
Новак
11
Гъбена супа с авокадо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • гъби - 750 г
  • авокадо - 400 г (3 - 4 бр. Презрели/меки)
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • гъбен бульон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите.

Слагаме ги в тенджера с малко олио и сол за 5 мин. да се задушат.

Добавяме 500 мл вода и разбъркваме.

След 10 мин. опитваме и добавяме сол на вкус.

Когато гъбите са омекнали и са готови за консумация, ги изваждаме.

Разрязваме авокадото, махаме костилката и с лъжица обираме месестата част, след което я слагаме в дълбок съд. Разбиваме с миксер или вилица до получаване на хомогенна смес.

Добавяме 1 ч.ч. прясно мляко за подсилване на консистенцията и цвета.

Вадим един черпак от соса на гъбите и разбъркваме.

Добавяме застройката и разбъркваме.

Междувременно пускаме едно гъбено бульонче.

Разбъркваме на средно увеличена температура на котлона за 10 мин.

Добавяме гъбите обратно към соса, настъргваме моркова и нарязваме чушката на тънки филийки. Добавяме маслото и оставяме да покъкри на котлона за 5 мин нашата гъбена супа.

Сервирайте супата авокадо с препечени филийки.

Получава се много вкусна супа без месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: