Начин на приготвяне
Почистваме гъбите.
Слагаме ги в тенджера с малко олио и сол за 5 мин. да се задушат.
Добавяме 500 мл вода и разбъркваме.
След 10 мин. опитваме и добавяме сол на вкус.
Когато гъбите са омекнали и са готови за консумация, ги изваждаме.
Разрязваме авокадото, махаме костилката и с лъжица обираме месестата част, след което я слагаме в дълбок съд. Разбиваме с миксер или вилица до получаване на хомогенна смес.
Добавяме 1 ч.ч. прясно мляко за подсилване на консистенцията и цвета.
Вадим един черпак от соса на гъбите и разбъркваме.
Добавяме застройката и разбъркваме.
Междувременно пускаме едно гъбено бульонче.
Разбъркваме на средно увеличена температура на котлона за 10 мин.
Добавяме гъбите обратно към соса, настъргваме моркова и нарязваме чушката на тънки филийки. Добавяме маслото и оставяме да покъкри на котлона за 5 мин нашата гъбена супа.
Сервирайте супата авокадо с препечени филийки.
Получава се много вкусна супа без месо.