Питка с шоколад за Свети Валентин

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
1511
1415
1545
5
17/02/2020
"И това ако не е супер изненада - питка с шоколад, която би разтопила всяко сърце "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо321
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 350 мл
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • подсладител - 2 с.л. течен
  • сол - щипка
  • суха мая - 1 бр.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л. течна
  • брашно - 800 - 900 г
  • течен шоколад - 1 кутийка (двуцветен Финети)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете хубаво стегнато тесто.

Оставете да втаса, след което разделете на 4 равни части и едно малко топче за декорация в центъра на питката.

Разточете 4 обли кори, сложете едната върху хартия за печене и намажете с шоколада.

Сложете втората кора отгоре и отново намажете, така с всички без последната.

Можете да направите пухкавата питка и на 5 кори по ваш избор.

Поставете чаша по средата и разрежете на 8 части, от снимките ще придобиете представа как съм ги разрязала, за да се получат тези интересни фигури.

Оставете питката с шоколад да втаса, след което намажете със разбит жълтък и печете питката с шоколад за Свети Валентин в загрята фурна на 170 градуса.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар