Брауни чийзкейк с боровинки

Ivi  VaccaIvi Vacca
Готвач
282
3k
762
644
18/02/2020
"Брауни чийзкейк с боровинки - десерт за чудо и приказ "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 047
  • Преглеждания за месеца132
  • Преглеждания за седмицата35
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • краве масло - 120 г (плюс още малко за омазняване)
  • безглутеново брашно - 60 г (+ още за запрашаване)
  • тъмен шоколад - 120 г на парчета
  • кокосова захар - 100 г или 40 г ксанакс
  • яйца - 2бр.
  • мляко - 60 мл
  • орехи - 50 г смлени или бадемово брашно
  • сол - щипка
  • ванилия - 1 п.
  • пълнеж
  • кварк - 500 г извара пълномаслена
  • кисело мляко - 125 г гръцко
  • яйца - 2 бр.
  • кокосова захар - 50 г или 2 с.л. мед
  • царевично нешесте - 30 г (пакетче крем ванилия)
  • лимонов сок - 1/2 ч.л.
  • лимонов кора - 1 ч.л. настъргана
  • боровинки - 200 г
  • шоколадовия сос
  • какао - 2 с.л. (40 г)
  • мед - 1 с.л.
  • кокосово масло - 40 г (или 1 разтопен шоколад =)
* мерки и количества
Чийзкейк

Начин на приготвяне

Ако има вкусен вариант за ползването на безглутенови брашна, това е вкусното брауни. Насладете се на тази по-здравословна версия. Ще станете от масата с усмивка на лицето и леко усещане в тялото си.

Поставете шоколада в топлоустойчива купа и поставете върху тенджера с леко къкреща вода, докато се разтопи. Махнете от котлона и оставете леко да се охлади.

Загрейте фурната до 180°C.

Добавете яйцата (разбити за 3- 4 минути), кокосовата захар, мляко, безглутеновото брашно, смлените орехи, ванилия и солта в шоколадовата смес и внимателно я разбъркайте.

Поставете на основата на формата пергаментова хартия и поставете вътре в тавата (20/22 см кръгла форма за торта, дълбочина 4-5 см) и разпределете сместа в нея.

Печете 15 минути. Охладете до стайна температура.

Разбийте яйцата до побеляване и удвояване на обема.

Смесете заедно кварка, пълномасленото кисело мляко, пакетчето ванилия пудинг и добавете добре разбитите яйца (да удвоят обема си и се сгъстят) Смесете добре.

Изсипете пълнежа върху основата, върху която предварително сте изсипали шепа боровинки.

Загрейте фурната до 140°C. Печете шоколадовия сладкиш 40 минути. Здравословният чийзкейк е готов, когато стане златистокафяв и надут. Проверявайте!

Междувременно пригответе шоколадовия сос. В купичка изсипете какао 1 с.л. мед (или 2 с.л. пудра захар за тези, които предпочитат и кокосово масло (олио), да се получи течна гъста смес, която ще нанесете върху готовия сладкиш.

Извадете шоколадовия чийзкейк от фурната и оставете да престои на стайна температура още 1 час. Увийте и сложете в хладилника за една нощ.

Използвайте нож, за да разхлабите тортата от ръба на формата и да извадите готовия Чийзкейк брауни.

Отгоре се поръсва с шоколадовия сос, пресни боровинки и други плодове по желание.

Тефлонова форма за бухнал правоъгълен кекс - 26см
Тефлонова форма за бухнал правоъгълен кекс - 26см
4.69 лв.
Виж ››

Изборът на практичната домакиня - висококачествена, удобна за употреба и почистване незалепваща правоъгълна форма, в която ще приготвяте не само кекс, но и всякакви печива при това лесно и бързо

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Потребител#250350
Здравейте!
Не става ясно къде се слага кравето масло.

Поздрави!
0
0
Rositsa Ivanova
Rositsa Ivanova
18.02.2020 09:58
Олелелее...изглежда разкошно :))) (love)
1
0
Ivi  Vacca
Ivi Vacca
18.02.2020 10:44
Благодаря Роси много e вкусен , правя го и само с ядки и много лек става, дори намалих захарта до минимум или 50 гр само и пак е невероятен, опитай те. Поздрав! love то:)))
0
0