Пиян кекс

Аника ВойтАника Войт
Чирак
128
58
144
17/02/2020
"Пиян кекс за трезви дегустатори - ще се влюбите в него "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 213
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на пияния кекс, предварително накисвам шепа супени вишни без костилки в купа с ром.

Яйцата, захарта и ванилията се разбиват на пяна. Прибавя се млякото и ромът и се разбърква отново.

Брашното заедно с бакпулвера се пресява и се добавя поетапно към сместа и отново се разбърква.

На тънка струя и непрекъснато бъркане се налива и олиото.

Накрая към сместа се изсипват и накиснатите вишни.

Кексът с ром се пече в предварително зягрята фурна на 180 градуса за около 40-45 минути.

Щом е готов ароматният кекс и все още леко топъл, се поръсва с пудрата захар за украса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар