Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пиян хляб

Пиян хляб

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878213021
Пиян хляб
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Хубавото на този хляб е, че става много бързо и което е най-важното - няма месене"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • босилек - 3 с.л. пресен (ситно нарязан)
  • черен пипер
  • бира - 400 мл тъмна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме брашното. Добавяме бакпулвера, захарта, солта, ситно нарязания босилек. Подправяме с черен пипер. Разбъркваме, за да се смесят добре съставките.

Малко по малко сипваме бирата, разбъркваме до пълно хомогенизиране на сместа.

Намазняваме тавата, в която ще печем хляба. Слагаме тестото, поръсваме с малко сол и черен пипер и печем 40-50 минути на 180 градуса.

* А за забързаните, начинаещите, а защо не и за мързеливите домакини, е идеален.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: