Начин на приготвяне
Шаранът се почиства от люспите, а след това и от вътрешностите. Измива се хубаво и се нарязва на порции. Парчетата се подреждат едно до друго в тава.
След това се посолява хубаво и се наръсва с черен, зелен и бял пипер, от двете страни. В бялото вино се размива медът и се залива рибата.
Така престоява два часа. След това парчетата шаран се изцеждат. Царевичното брашно се обърква с другото и в тях се овалва всяко едно от парчетата.
Мазнината се слага в тиган да загрее и в нея се пържи рибата. Най-вкусната риба се пържи задължително в свинска мас.
Когато се изпържи с хубава червена, хрупкава коричка се изважда и се подрежда върху домакинска хартия да се изцеди мазнината.
Накрая се подреждат в чиния и отново се наръсват с микс от пиперите. Панираната риба се поднася с лимонови резенчета.
Пияният шаран е много вкусен.