Пиян шаран

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Пиян шаран
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Виното се слага предварително, на все пак е добра идея да имате 1-2 бутилки под ръка"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр.
  • за маринатата
  • бяло вино - 500 мл
  • мед - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • бял пипер
  • зелен пипер
  • сол
  • за пържене
  • царевично брашно
  • брашно - тип 500, за овалване
  • свинска мас
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства от люспите, а след това и от вътрешностите. Измива се хубаво и се нарязва на порции. Парчетата се подреждат едно до друго в тава.

След това се посолява хубаво и се наръсва с черен, зелен и бял пипер, от двете страни. В бялото вино се размива медът и се залива рибата.

Така престоява два часа. След това парчетата шаран се изцеждат. Царевичното брашно се обърква с другото и в тях се овалва всяко едно от парчетата.

Мазнината се слага в тиган да загрее и в нея се пържи рибата. Най-вкусната риба се пържи задължително в свинска мас.

Когато се изпържи с хубава червена, хрупкава коричка се изважда и се подрежда върху домакинска хартия да се изцеди мазнината.

Накрая се подреждат в чиния и отново се наръсват с микс от пиперите. Панираната риба се поднася с лимонови резенчета.

Пияният шаран е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: