Начин на приготвяне
Чаените бисквити се потапят в топло прясно мляко и се нареждат в ринг с диаметър 26 см.
Сладкарската сметана се разбива и към нея добавяме 1/2 от захарта. Прибавяме и заквасената сметана.
Единият желатин се разтваря във вода и след като набъбне, се разтваря на водна баня.
Разтопеният желатин се прибавя към сместа със сметаните.
Сместа за тиквения сладкиш изсипваме върху бисквитите.
Тиквата се сварява и пасира. Към нея добавяме и останалата захар.
Другото пакетче желатин също се разтваря и след като набъбне, се разтопява на водна баня. Прибавяме го към тиквата.
Сместа с тиквата изсипваме отгоре върху вкусния чийзкейк.
По желание чийз сладкишът с тиква може да се декорира с орехи.
Коментари