Tорта с кафе и орехи за специален повод

18/02/2020
"Всеки ден е малко по-специален с тази прекрасна торта "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо514
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • За два блата
  • краве масло - 175 г на стайна температура
  • захар - 175 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 175 г
  • бакпулвер - 1 с.л. равна
  • кафе - 2 с.л. на гранули /разтворени в 1 с.л. гореща вода/
  • орехи - 65 г счукани
  • Крем
  • сметана - 400 г високомаслена
  • кафе - 1 с.л. на гранули /разтворена в 2 с.л. гореща вода./
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правя ореховия кейк по ред на описаните продукти и пека в кръгла форма 20 см в предварително загрята фурна 180 градуса за около 20 мин.

След като блатовете за тортата са готови, оставям да починат 5 мин във формата, след което прехвърлям в решетна поставка, докато изстинат напълно.

В дълбока купа разбивам крема с кафето и украсявам готовата орехова торта, като слагам крем между двата блата.

Аз сложих и шоколадови сърчица и още малко орехи.

С тази торта с кафе и орехи ще накарате свой любим човек да се почувства специален.

Източник: Medi Winlo - Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар