Начин на приготвяне
Първо, пресейте половината от брашното. Направете кладенче и изсипете маята, добавете яйцата, млякото, сметаната, олиото, солта и захарта.
Смесете всичко, трябва да се получи лепкава смес.
Започнете да добавяте другата част от брашното. Месите до гладко и меко тесто.
Тестото втасва 40 мин. Може да втаса и в хладилник през нощта.
Тестото се разделя на две. Разточват се два кръга, които се поставят един върху друг. Нарязва се на 8 парчета.
Върху всяко парче се слага плънка, краищата се затискат, за да не излиза плънката. Навиват се и приготвените кифлички се оставят да втасат още 20 мин.
Кифличките със сирене се намазват се с жълтък и се поръсват със сусам.
Печете на 180 градуса до зачервяване.
По аромата ще познаете кога кифлички с крема сирене са готови.
Източник: Хриси Мартинова - Кулинарна мрежа