Торта с грис без печене

darittdaritt
Новак
43
6
18
18/02/2020
"Лесна и вкусна торта с нежен крем от грис, която от днес ни е вече любима!"
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 362
  • Преглеждания за месеца2551
  • Преглеждания за седмицата306
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе бисквитите в чопър. Разтапяме маслото и добавяме към тях.

В тава с ринг застиламе стреч фолио и по стените и изсипваме бисквитената смес. С дъното на чаша притискаме към дъното до оформяне на блат. Оставяме в хладилника да престои минимум 30 минути.

В незалепващо тенджера изсипваме прясното мляко, захарта и ванилията и оставяме да заври. На тънка струйка изсипваме гриса при непрекъснато бъркане до получаване на гъст крем с грис.

Махаме от котлона и оставяме да истине.

Заливаме блата с млечния крем и връщаме в хладилника.

Имах малко останали бисквитки и ги набучих в крема. Особено ако ви се струва по-рядък, попива и стяга по-бързо.

Загряваме сметаната и преди завиране изключвам и добавяме начупения шоколад.

Оставяме шоколадовата глазура 2 мин и разбъркваме до хомогенна смес.

Заливаме охладения крем и наръсваме грис тортата с орехи или кокосови стърготини - който какво му е приятно на вкус.

Имате разкошна и лесна торта с грис без печене.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар