Печено агнешко в глинен гювеч

19/02/2020
"Печено агнешко в глинен гювеч - всеки иска да го опита, така че побързайте "
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 715
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печено Агнешко

Начин на приготвяне

Измийте агнешкия джолан и направете няколко разреза.

Посолете и сложете по клонче розмарин. Обелете лука и го нарежете на шайби.

Подредете го на дъното на приготвения гювеч.

Обелете картофите и ги нарежете на големи парчета.

Сложете джолана по средата. Сложете скилидките чесън, без да го белите, и стафидите. Добавете бялото вино и бульона. Поръсете със сол и черен пипер.

Нарежете патешката мас на малки парчета и я поставете по джолана и картофите.

Полейте със зехтина и затворете агнешкото в гювеч с капака.

Сложете го в студена фурна на 250 градуса за около 15 минути, а след това намалете на 160 градуса и гответе вкусното агнешко печено 3 часа.

Извадете и сервирайте вашето печено агнешко в глинен гювеч.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар