Любим кекс с ябълки и орехи

19/02/2020
"Има защо този кекс с ябълки и орехи да ни е любим, да знаете "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 843
  • Преглеждания за месеца1053
  • Преглеждания за седмицата399
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много лесен за приготвяне и ми е в графа любим кекс. Не става сух, а много сочен заради ябълките. Това са продукти за половин доза.

В дълбока купа разбивам 2 яйца /на стайна температура/ и 130 г кафява захар до пухкава смес.

След това добавям 1 ванилия, канела на вкус, 125 мл прясно мляко /да не е студено/, 125 г разтопено масло.

Отново разбивам, докато се смесят съставките.

Накрая прибавям постепенно 1 ч.ч. брашно, пресято заедно с 1 бакпулвер, 80 г натрошени орехи и 1 бр. ябълка /средна/, обелена и нарязана на тънки резени.

Разбърквам всичко и изсипвам получената смес за ябълковия сладкиш във форма за кекс или тава с хартия за печене.

Пече се в предварително загрята фурна на 180°C около 30 минути до суха клечка.

След като изстине, по желание се поръсва с пудра захар.

Любим кекс с ябълки и орехи, от който всички вкъщи ще останат доволни!

Източник: Hati Vicheva - Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар