Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Любим кекс с ябълки и орехи

Любим кекс с ябълки и орехи

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Любим кекс с ябълки и орехи
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 7
19/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Има защо този кекс с ябълки и орехи да ни е любим, да знаете"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. /на стайна температура/
  • кафява захар - 130 г
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - на вкус
  • прясно мляко - 125 мл /да не е студено/
  • краве масло - 125 г разтопено
  • брашно - 1 ч.ч. пресято
  • бакпулвер - 1 бр.
  • орехи - 80 г натрошени
  • ябълки - 1 бр. /средна/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много лесен за приготвяне и ми е в графа любим кекс. Не става сух, а много сочен заради ябълките. Това са продукти за половин доза.

В дълбока купа разбивам 2 яйца /на стайна температура/ и 130 г кафява захар до пухкава смес.

След това добавям 1 ванилия, канела на вкус, 125 мл прясно мляко /да не е студено/, 125 г разтопено масло.

Отново разбивам, докато се смесят съставките.

Накрая прибавям постепенно 1 ч.ч. брашно, пресято заедно с 1 бакпулвер, 80 г натрошени орехи и 1 бр. ябълка /средна/, обелена и нарязана на тънки резени.

Разбърквам всичко и изсипвам получената смес за ябълковия сладкиш във форма за кекс или тава с хартия за печене.

Пече се в предварително загрята фурна на 180°C около 30 минути до суха клечка.

След като изстине, по желание се поръсва с пудра захар.

Любим кекс с ябълки и орехи, от който всички вкъщи ще останат доволни!

Източник: Hati Vicheva - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: