Изпитана рецепта за кюфтета по Чирпански

19/02/2020
"Можете да ни се доверите, защото това е изпитана рецепта за любимите кюфтенца по Чирпански "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 440
  • Преглеждания за месеца370
  • Преглеждания за седмицата130
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • За кюфтенцата
  • кайма - 500 г свинска
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • риган - на вкус
  • брашно - за овалване
  • За соса
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • червен пипер
  • риган
  • сол
  • доматен сос - 250 г
  • вода
  • олио - слънчогледово или друго по избор
  • вода
  • магданоз - пресен, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Има много варианти на кюфтета по Чирпански - някои пържат, други варят предварително кюфтенцата, аз давам моята рецепта.

Омесете добре каймата. Направете топчета и оваляйте в брашно.

Изтръскайте от брашното кюфтенцата.

За соса: 1 нарязан лук, 1 нарязан морков, 1 нарязана червена чушка, 2 нарязани чесънчета се запържват в слънчогледово олио - добавих и малко вода.

Сложете подправките. Като заври сосът, пуснете кюфтенцата.

Гответе ги 20-25 мин.

Прибавете нарязаните на кубчета картофи 2-3 бр. и гответе още 20-25 мин.

Няма нужда от сгъстяване. Поръсете готовите кюфтета по Чирпански с пресен магданоз.

Източник на тази изпитана рецепта за кюфтета по Чирпански: Rosaura Rios - Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар