Начин на приготвяне
Има много варианти на кюфтета по Чирпански - някои пържат, други варят предварително кюфтенцата, аз давам моята рецепта.
Омесете добре каймата. Направете топчета и оваляйте в брашно.
Изтръскайте от брашното кюфтенцата.
За соса: 1 нарязан лук, 1 нарязан морков, 1 нарязана червена чушка, 2 нарязани чесънчета се запържват в слънчогледово олио - добавих и малко вода.
Сложете подправките. Като заври сосът, пуснете кюфтенцата.
Гответе ги 20-25 мин.
Прибавете нарязаните на кубчета картофи 2-3 бр. и гответе още 20-25 мин.
Няма нужда от сгъстяване. Поръсете готовите кюфтета по Чирпански с пресен магданоз.
Източник на тази изпитана рецепта за кюфтета по Чирпански: Rosaura Rios - Кулинарна мрежа