Месник със свински джолан и горски гъби

19/02/2020
"Страхотен месник с джоланче - да се нахрани цялото семейство, че и гостите "
Приготвяне40 мин.
Готвене200 мин.
Общо240 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо433
  • Преглеждания за месеца203
  • Преглеждания за седмицата57
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на тестото пресяваме брашното и активираме маята с малко вода, сол и захар.

Правим кладенче в брашното, добавяме трите яйца, прясното и киселото мляко и водата.

В процеса на месене добавяме олио и ако е необходимо - още брашно. Готовото тесто намазваме с олио, покриваме плътно със стреч фолио и оставяме да втаса за около час на топличко.

От втасалото тесто оформяме топчета за кръгла питка, нареждаме ги в на маслена тава и отново връщаме да втасат още малко. В загрята фурна на 180 градуса печем за 35-40 минути.

Когато питката с месо хване леко коричка, я намазваме с 50 г масло и разбит жълтък и връщаме за доизпичане.

За плънката слагаме свинския джолан в тава с лука и чесъна, доливаме малко вода и печем под алуминиево фолио поне два часа в предварително загрята фурна на 180 градуса.

След това обезкостяваме и накъсваме месото. Слагаме го заедно с гъбите, останалото масло и соса от печенето в йенска тенджера.

Връщаме го във фурната до готовност на гъбите, за да се изпари излишната вода.

Щом месникът се охлади, я издълбаваме по средата. В нея изсипваме плънката и заливаме с малко от соса. Връщаме във фурната и печем още 10 минути.

Месникът със свински джолан и горски гъби е по рецепта на Шеф Манчев.

Приятен апетит!

Източник: Malvina Stoyanova - Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар