Начин на приготвяне
Измиваме джолана и го слагаме да се вари в тенджера под налягане заедно със ситно нарязания лук и 2 с.л. сол.
След като заври водата, затваряме тенджерата и варим 30 мин.
Обелваме, измиваме и нарязваме картофите на средно големи кубчета, моркова и чушката - на малки кубчета, пънчетата на гъбите ги режем на по- едри кръгчета.
След като се е сварил джоланът, го изваждаме от бульона и слагаме всички зеленчуци.
Махаме месото от кокала и го връщаме в бульона. Варим до готовност на зеленчуците.
Нарязваме магданоза и го добавяме малко преди да изключим чорбата.
След като позастине, добавяме сол на вкус и застройваме.
Разбиваме жълтъка с киселото мляко в купа, добавяме от чорбата във сместа и разбъркваме. Изсипваме бавно в останалата чорба бъркайки.