Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свински джолан с гъби и моркови

Свински джолан с гъби и моркови

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Свински джолан с гъби и моркови
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
3
"Свински джолан с гъби и моркови събира цялото семейство край трапезата."

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 брой, около 1 1/2 кг
  • печурки - 500 г
  • моркови - 200 г
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 1 и 1/2 к.ч.
  • лимонов сок - 1 лимон
  • магданоз - клонки
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • черен пипер
  • чубрица
  • мед
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тавичка се поставя джоланът и се полива със сока от лимона. Оставя се да постои така около 20 мин. Лукът се нарязва на ситно.

Морковите се почистват и нарязват вълнообразно, а гъбите се режат на четири всяка. Подреждат се гъбите, морковите и лука около джолана.

Овкусява се с подправките - сол, мед, чубрица, черен пипер, бахар, магданоз на ситно нарязан и доматено пюре. Всичко се разбърква добре.

Долива се вода около чаша и половина. Тавата се покрива с алуминиево фолио. Пече се 3 часа на 180 градуса. Веднъж свинският джолан се обръща да попие соса и от горната страна.

При нужда се долива още гореща вода. 10-15 минути преди да се изключи фурната се отстранява алуминиевото фолио, за да се запече свинското.

Свински джолан с гъби и моркови сервираме със със салата с рукола.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: