Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Гевреци на фурна със сусам

Гевреци на фурна със сусам

Кирилова452Кирилова452
Чирак
50433102
Гевреци на фурна със сусам2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Вкусни гевречета със сусам за закуска - идеалното събуждане"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • пудра захар - 5 с.л. с връх
  • амонячна сода - 2 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • сусам - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.

Прибавя се олиото постепенно. Пресява се брашното и се разбърква с амонячната сода, угасена с малко оцет.

Замесва се меко тесто за гевреци.

Разточва се на дебел правоъгълник и се реже на ленти около 2 см.

Всяка лента се оформя на фитил.

Усукват се два фитила и се завъртат на геврече.

Всяко едно геврече се маже с жълтък и се поръсва обилно със сусам.

Гевреците на фурна със сусам се пекат на 160°C около 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: