Начин на приготвяне
Маята се поставя в съд, заедно с 1 с.л. захар и се добавя 1/2 ч.ч. топла вода. Размива се добре и се прибавят 2 ч.ч. брашно с още топла вода до получаването на рядко тесто. Оставя се на топло да втаса за 15 мин.
Към втасалото тесто се добавят 1 яйце, белтъкът от другото яйце, захарта, олиото, останалото количество брашно, сол и малко хладка вода. Омесва се меко тесто, което се оставя да втаса за 1-2 часа.
Готовото тесто се накъсва на 15-20 топки. Всяка топка се оформя с ръце на фитил с дължина около 30-35 см, след което краищата на всеки един се слепват и се оформят елипсовидни гевречета. В намазнена тава гевречетата се нареждат и се оставят на топло за 1 час.
Пекат се в умерена фурна за около 30 мин., намазани с жълтък и поръсени със сусам.