Питка с месо

21/02/2020
"Питка с месо можем да хапваме и за закуска, и за вечеря "
Приготвяне120 мин.
Готвене30 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 912
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти замесете меко тесто. Оставете го за половин час на топло да втаса. През това време направете плънката.

Нарежете праза на дребно. Разтопете маста в тиган. Добавете праза и запържете до омекване.

Сложете каймата и изчакайте хубаво да се запържи.

Добавете доматеното пюре и подправките. Изчакайте няколко минути и изключете. Изчакайте да се охлади.

Разточете тестото на тънко. Намажете го с мекото краве масло. Разпределете плънката по цялата част. Поръсете с кашкавала, киселите краставички и маслините.

Завийте на руло. Нарежете на пънчета, от които ще оформим нашата вкусна питка.

Поставете ги в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.

Оставете на втаса още веднъж на топло за половин час.

Намажете с жълтъка, олиото и прясното мляко. Печете питката с месо в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Извадете, оставете леко да се охлади и разчупете на парчета.

Форми за печене от алпака - 4 броя с декор-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Форми за печене от алпака - 4 броя с декор
44.00 лв.
33.88 лв.
Виж ››

Удобни и практични форми за печене 4 в 1, които можем само да ви препоръчаме

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Тасева
много красива и вкусна идея :))
0
0