Начин на приготвяне
От посочените продукти замесете меко тесто. Оставете го за половин час на топло да втаса. През това време направете плънката.
Нарежете праза на дребно. Разтопете маста в тиган. Добавете праза и запържете до омекване.
Сложете каймата и изчакайте хубаво да се запържи.
Добавете доматеното пюре и подправките. Изчакайте няколко минути и изключете. Изчакайте да се охлади.
Разточете тестото на тънко. Намажете го с мекото краве масло. Разпределете плънката по цялата част. Поръсете с кашкавала, киселите краставички и маслините.
Завийте на руло. Нарежете на пънчета, от които ще оформим нашата вкусна питка.
Поставете ги в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.
Оставете на втаса още веднъж на топло за половин час.
Намажете с жълтъка, олиото и прясното мляко. Печете питката с месо в загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Извадете, оставете леко да се охлади и разчупете на парчета.
Коментари