Меки тиквени сладки с крем

21/02/2020
"Нямаме търпение за първата хапка, тиквените сладки са празник за небцето "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо117
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете кравето масло от хладилника и го оставете на стайна температура за 1 час.

Изчистете и обелете тиквата. Сварете я на пара до пълно омекване.

Извадете и оставете добре да изстине. Намачкайте я с вилица в купа.

Добавете захарта, солта, ванилията, кравето масло, брашното и бакпулвера. Замесете тесто за сладки.

Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за половин час.

Извадете и направете малки топчета, от които ще оформите вашите вкусни слепени сладки.

Поставете в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние.

Сплескайте всяко топче леко отгоре. Печете тиквените сладки в загрята фурна на 180 градуса около 15 минути. Извадете и оставете да изстине.

Разбийте с маскарпонето и фъстъченото масло.

Намажете едната сладка и слепете с другата.

Подредете меките тиквени сладки с крем в подходяща чиния и сервирайте.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар