Начин на приготвяне
Извадете кравето масло от хладилника и го оставете на стайна температура за 1 час.
Изчистете и обелете тиквата. Сварете я на пара до пълно омекване.
Извадете и оставете добре да изстине. Намачкайте я с вилица в купа.
Добавете захарта, солта, ванилията, кравето масло, брашното и бакпулвера. Замесете тесто за сладки.
Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за половин час.
Извадете и направете малки топчета, от които ще оформите вашите вкусни слепени сладки.
Поставете в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние.
Сплескайте всяко топче леко отгоре. Печете тиквените сладки в загрята фурна на 180 градуса около 15 минути. Извадете и оставете да изстине.
Разбийте с маскарпонето и фъстъченото масло.
Намажете едната сладка и слепете с другата.
Подредете меките тиквени сладки с крем в подходяща чиния и сервирайте.