Меки тиквени сладки с крем

Меки тиквени сладки с крем4 / 4
21/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Нямаме търпение за първата хапка, тиквените сладки са празник за небцето"

Необходими Продукти

  • тиква - 100 г
  • захар - 100 г
  • брашно - 200 г
  • сол - щипка
  • бакпулвер - 1/2 пак
  • краве масло - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • за крема
  • фъстъчено масло - 2 с.л.
  • маскарпоне - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете кравето масло от хладилника и го оставете на стайна температура за 1 час.

Изчистете и обелете тиквата. Сварете я на пара до пълно омекване.

Извадете и оставете добре да изстине. Намачкайте я с вилица в купа.

Добавете захарта, солта, ванилията, кравето масло, брашното и бакпулвера. Замесете тесто за сладки.

Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за половин час.

Извадете и направете малки топчета, от които ще оформите вашите вкусни слепени сладки.

Поставете в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние.

Сплескайте всяко топче леко отгоре. Печете тиквените сладки в загрята фурна на 180 градуса около 15 минути. Извадете и оставете да изстине.

Разбийте с маскарпонето и фъстъченото масло.

Намажете едната сладка и слепете с другата.

Подредете меките тиквени сладки с крем в подходяща чиния и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: