Кавърма със свинско месо, гъби и чушки

ГабриелаГабриела
Помощник Готвач
84
40
61
21/02/2020
"Обожаваме кавърма, а тази сякаш ни намига и при вас ли е така "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 116
  • Преглеждания за месеца2094
  • Преглеждания за седмицата521
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете месото на желаните от вас порционни парчета. Овкусете със сол и черен пипер.

Лукът и гъбите ги нарежете на полумесеци, а чушките - на шайбички. Скилидките чесън намачкайте и нарежете на ситно.

В дълбок тиган или тенджерка загрейте мазнина и добавяте зеленчуците да се задушат за няколко минути.

Добавете след кратко и свинското месо. Задушете всичко заедно за няколко минути, докато месото хване красива кафява коричка.

Поръсете с брашно и разбъркайте за кратко, след това добавете доматите и малко вода.

Овкусете с подправките и оставете така всичко да покъкри на слаб огън. За да не е кисела свинската кавърма, добавете малко захар или мед.

Свинското с гъби се готви до готовност на слаб огън.

По желание може да досготвите кавърмата със свинско месо, гъби и чушки във фурна.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар