Портокалова бисквитена торта

станимира караджовастанимира караджова
Помощник Готвач
98
464
209
192
1
22/02/2020
"Обожаваме вкуса, който портокалът придава на бисквитената торта - опитайте задължително "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 878
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • бисквити - 1 пакет от 200 г
  • портокалов сок - 500 мл
  • захар - 100 г
  • жълтъци - 4 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • краве масло - 200 г меко
  • пудра захар - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на крема за бисквитената торта:

В купа разбиваме жълтъците, половината захар, брашното и малко студен портокалов сок до получаване на кашичка.

Другата част от захарта и останалия портокалов сок ги смесваме и слагаме на котлона, бъркаме, докато захарта се разтопи, и оставяме да заври.

Тази смес добавяме към сместа с жълтъците, като разбъркваме енергично. Връщаме на котлона и бъркаме около 2 мин до сгъстяване.

Охлаждаме, като изсипваме крема в метален поднос и го покриваме с домакинско фолио, за да не хваща коричка.

Разбиваме мекото масло и пудрата захар до получаване на пухкав крем. Накрая смесваме двата крема и разбъркваме.

В правоъгълна тава започваме сглобяването на нашата бисквитена торта.

Редуваме бисквити-крем, бисквити-крем до изчерпване на продуктите, като завършваме с крем и украсяване по желание.

В моя случай - с резени портокал.

Портокалова бисквитена торта е изключително лек и вкусен десерт!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар