Гъбена крем супа с тиква

21/02/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо325
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се накисват във вода.

Тиквата се нарязва на средно големи парчета. Почиства се от семките и се обелва. Слага се в тенджера.

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на едро.

Морковът се обелва и нарязва на 2-3 големи парчета. Лукът се обелва и нарязва на 4.

Всички зеленчуци за вкусната гъбена супа се добавят в тенджерата.

Гъбите се доизмиват и нарязват на едро. Добавят се в тенджерата. Добавя се масълцето и пилешкия бульон. Ако е необходимо се добавя още малко вода.

Слага се да се вари с капак за по-бързо. Когато заври, капакът се открехва. Овкусява се със сол и черен пипер.

Когато всички зеленчуци се сварят, се отстранява част от бульона /в купа/, за да не стане прекалено рядка супата, когато се добави прясното мляко.

Млякото се затопля и се добавя при зеленчуците. Всички съставки се пасират.

Ако супата се получи много гъста, се връща част от бульона, по ваша преценка. Може да се наложи и целият бульон да се върне.

Супата с тиква се връща на котлона до завиране, като се разбърква.

Гъбената крем супа с тиква се гарнира с пушения бекон и крутоните.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар