Начин на приготвяне
Гъбите се накисват във вода.
Тиквата се нарязва на средно големи парчета. Почиства се от семките и се обелва. Слага се в тенджера.
Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на едро.
Морковът се обелва и нарязва на 2-3 големи парчета. Лукът се обелва и нарязва на 4.
Всички зеленчуци за вкусната гъбена супа се добавят в тенджерата.
Гъбите се доизмиват и нарязват на едро. Добавят се в тенджерата. Добавя се масълцето и пилешкия бульон. Ако е необходимо се добавя още малко вода.
Слага се да се вари с капак за по-бързо. Когато заври, капакът се открехва. Овкусява се със сол и черен пипер.
Когато всички зеленчуци се сварят, се отстранява част от бульона /в купа/, за да не стане прекалено рядка супата, когато се добави прясното мляко.
Млякото се затопля и се добавя при зеленчуците. Всички съставки се пасират.
Ако супата се получи много гъста, се връща част от бульона, по ваша преценка. Може да се наложи и целият бульон да се върне.
Супата с тиква се връща на котлона до завиране, като се разбърква.
Гъбената крем супа с тиква се гарнира с пушения бекон и крутоните.