Мини пълнени тиквички

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
7659198
Мини пълнени тиквички
Снимка: Sonya Simeonova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 малки
  • мляно месо - 250 г от свински врат
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън - 2 счукани скилидки
  • индийско орехче - 1 щипка
  • копър - 2 с.л. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват хубаво, без да се белят, отстраняват се крайчетата им и се нарязват на три.

Издълбава се вътрешността на всяка част, но не докрай, и с върха на ножа се правят прорези от външната страна.

Морковът се настъргва на най-ситното ренде, лукът и издълбаното от тиквичките се нарязват на ситно.

В дълбок тиган се загрява олиото, прибавя се мляното месо и чесън и се мачка с вилица, докато станат на трохи, след което се прибавят лукът, вътрешността на тиквичките, морковът, солта и черният пипер и се задушава до омекване.

Накрая се добавя и оризът, налива се 1 и 1/2 ч.ч. вода и се вари на слаб огън.

След като оризът е поел цялата течност, се сваля от котлона, прибавя се копърът, обърква се хубаво и тиквичките се пълнят.

Нареждат се апетитните пълнени тиквички в тавичка, налива се вода до една трета и мини пълнените тиквички се изпичат в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: