Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Яхнии»Селска яхния със заешко

Селска яхния със заешко

Селска яхния със заешко
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
105 мин.
Порции
3
"Домашно зайче и по селски - това не е просто яхния, а повод да си похапнете вкусно"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1.3 - 1.5 кг
  • лук - 3 - 4 глави
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • целина - 1 резен
  • домати - 350 - 400 мл от консерва /или доматен сок/
  • бяло вино - 150 мл
  • дафинов лист - 1 - 2 листа
  • черен пипер - 7 - 8 бр.
  • бахар - 3 - 4 бр.
  • сол - на вкус
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер
  • олио - 4 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме много добре заешкото месо и го овалваме в брашно, към което добавяме червения пипер.

В тиган запържваме по минута-две от двете страни, колкото да се запечата.

След като е готово месото, в същата мазнина запържваме нарязаните лук, чесън и целина.

Кагато всичко се позапържи добавяме виното и го изчакваме да се изпари.

Към виното и всичко останало добавяме брашното, доматите, подправките и връщаме месото в тенджерата.

Доливаме вода толкова, че да се покрие месото, подправяме със сол и оставям да къкри за около час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: