Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Курабийки с типово брашно за диабетици

Курабийки с типово брашно за диабетици

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Курабийки с типово брашно за диабетици
Снимка: Марияна
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
26 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • типово брашно - 2 - 3 ч.ч.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • захарин - 6 бр.
  • орехи - 10 бр.
  • яйца - 2 бр. М
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • амонячна сода - 1/2 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата с вилица.

В олиото слагаме захаринчетата. Те се топят вътре и когато това стане, разбъркваме сместа.

През това време в киселото мляко слагаме амонячната сода и бакпулвера и разбъркваме.

Като шупне, го слагаме при яйцата и разбиваме с вилицата. Добавяме олиото и пак разбъркваме много добре.

Пресяваме типовото брашно със сито. На части го добавяме при другите продукти и объркваме. Като стане гъсто и лепнещо тесто, го оставяме настрана.

Покриваме тавата на фурната с хартия за печене. Правим си 12 топки от тестото за курабийки, като оформяме с ръце, и ги редим в тавата на разстояние.

Почистваме орехите. Ядката на 1 орех я разделяме, така че да станат 4 парченца. Бучваме отгоре върху вкусните курабийки по 3-4 парченца.

Печем курабийките за диабетици в загрята на 180 градуса фурна за 16 мин.

Да ви е сладко!

Курабийките с типово брашно за диабетици стават много вкусни и меки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: