Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата с вилица.
В олиото слагаме захаринчетата. Те се топят вътре и когато това стане, разбъркваме сместа.
През това време в киселото мляко слагаме амонячната сода и бакпулвера и разбъркваме.
Като шупне, го слагаме при яйцата и разбиваме с вилицата. Добавяме олиото и пак разбъркваме много добре.
Пресяваме типовото брашно със сито. На части го добавяме при другите продукти и объркваме. Като стане гъсто и лепнещо тесто, го оставяме настрана.
Покриваме тавата на фурната с хартия за печене. Правим си 12 топки от тестото за курабийки, като оформяме с ръце, и ги редим в тавата на разстояние.
Почистваме орехите. Ядката на 1 орех я разделяме, така че да станат 4 парченца. Бучваме отгоре върху вкусните курабийки по 3-4 парченца.
Печем курабийките за диабетици в загрята на 180 градуса фурна за 16 мин.
Да ви е сладко!
Курабийките с типово брашно за диабетици стават много вкусни и меки.