Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с шунка и сметана

Лазаня с шунка и сметана

Лазаня с шунка и сметана
Снимка: Кристиан Александров
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Един страшно вкусен вариант на лазаня - горещо препоръчваме"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 1 опаковка - пресни
  • домати - 1 консерва - белени
  • зехтин - 3 с.л.
  • сметана - 100 мл. - течна
  • сол - 2 щипки
  • босилек - 2 щипки - сушен
  • черен пипер - 1/4 ч.л. - млян
  • шунка - 200 г - слайс
  • кашкавал - 200 г - настърган
  • чедър - 100 г - слайс
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • кашкавал - 50 г настърган
  • цедено мляко - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасираме доматите и ги задушаваме в 1 с.л. до сгъстяване.

Намазваме правоъгълна тавичка със зехтин. Подреждаме един ред кори.

Намазваме с домати, сипваме 1 с.л сметана, поливаме с малко зехтин, подреждаме шунката и поръсваме равномерно с настърган кашкавал.

По този начин подреждаме всички кори, като отгоре остават само кори.

Поливаме с малко зехтин и изсипваме равномерно прясното мляко.

Покриваме с алуминиево фолио и печем приготвената лазаня 20 минути на 200 градуса.

След това махаме фолиото, поръсваме с кашкавал и запичаме още 10 минути.

Сервираме парче лазаня с шунка и сметана с 1 с.л. цедено мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: