Шипков мармалад с ябълки

ЖГеоргиеваЖГеоргиева
Помощник Готвач
142
314
352
179
21/02/2018
"Колко филийки може да намажете с този шипков мармалад с ябълки "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 877
  • Преглеждания за месеца645
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шипките трябва да са добре узрели. Почистват се от дръжките, измиват се и в дълбок съд се заливат с вода и варят до омекване.

Претриват се през марля 3-4 пъти, като последният път марлята трябва да е двойна, за да се пресеят хубаво власинките.

Същото следва и с ябълките. Почистват се от семките и се варят и пресяват.

Смесват се двете пюрета и се сипва захарта. На умерен котлон се вари докато дървената лъжица, с която бъркаме започне да прави пътечки. Мармаладът се сипва горещ в буркани и се запечатват. Или както в моя случай- директно в тава, охлаждаме в хладилник и консумирате когато стегне.

Ретро затварачка за буркани тройна
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Ретро затварачка за буркани тройна
14.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на зимнина никога не е било толкова лесно, колкото с тази много практична тройна затварачка на буркани, с която с лекота ще затваряте три различни вида буркани.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар