Ризото Миланезе, както го правят италианците

станимира караджовастанимира караджова
Помощник Готвач
100
503
222
243
1
25/02/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо930
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ориз на Тиган

Начин на приготвяне

Слагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана.

В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен.

Към края прибавяме чесъна и ориза, разбъркваме и когато оризът стане като стъклен, наливаме виното и изчакваме да се изпари алкохолът от него.

Започваме да добавяме горещия бульон на части, сипваме един черпак, бъркаме, докато се поеме от ориза в нашето апетитно ризото.

След това идва още 1 черпак и това се повтаря, докато се свари оризът.

След като ризотото Миланезе е готово, се сваля от котлона и се прибавя маслото и настърганият на ситно пармезан.

Разбъркваме нашето оригинално италианско ризото Миланезе.

Ризотото се поднася поръсено с магданоз.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
46.99 лв.
Виж ››

Може да сложите каквото си пожелаете в дълбокия тиган с двойно дъно и то ще се превърне в невероятно вкусно ястие. Дългата удобна дръжка ще помогне и на по-плахите да се впуснат в кулинарно приключение заедно със своя тиган.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар