Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Класическо ризото Миланезе

Класическо ризото Миланезе

Petya KeranovaPetya Keranova
Новак
1812470
Класическо ризото Миланезе1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Направете първите си стъпки в Италианската кухня с това великолепно класическо ризото Миланезе И да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • лук - 1 малка глава кромид
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 2 с.л.
  • ориз - 1/2 ч.ч. за ризото или др. по избор
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • бульон - 1 и 1/2 ч.ч. телешки
  • шафран - 1 щ.
  • сол - на вкус
  • масло - 60 г
  • пармезан - 70 г настърган (или Грана падано)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително разтворете шафрана в 50 мл от бульона. Задушете леко наситнените лук и чесън в зехтина и малко от маслото.

Добавете ориза, без да го миете, разбъркайте добре и сипете бялото вино. Започнете да добавяте черпак по черпак горещия телешки бульон, като продължавате да бъркате, докато течността се абсорбира.

Накрая добавете течността със шафрана, солта и маслото. Оттеглете от огъня, добавете пармезана, като си оставите малко за поръсване.

Разбъркайте, покрийте с памучна кърпа и оставете да почине 5 мин. Поднесете в добре затоплени чинии, поръсено с останалия пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: