Начин на приготвяне
Случайно попаднах на опаковки тесто, което приличаше на бутертесто, но не беше замразено и това предопредели обедното меню, още повече че нямаше друго. А когато съм гладен, пазарувам по много и искам да става бързо.
Веднага включих фурната на 200 градуса с вентилатор.
Измих и нарязах гъбите на жулиени.
Топеното сирене и маслото нарязах на кубчета.
Намазах правоъгълна тава и развих тестото. Обърнах го върху нея и отлепих внимателно хартията, върху която бе разточено.
Обилно покрих с лютеница и разпределих половината от гъбите и от топеното сирене.
Същото направих с друга тава и с другото специално тесто за пица. Подредих двата вида филе и поръсих с подправки. И двете тави пекох заедно - нямаше време! Едната – на 10 см от дъното на фурната, а другата – малко над средата.
След 3 минути им смених местата и изчаках още 3 минути. Извадих ги и чукнах в четирите ъгъла на всяка тава по 1 яйце.
Покрих със слайсове Едам и нахвърлях парченца масло.
Във фурната пекох още два пъти по три минути мъжките пици, като смених местата на тавите.
След 12 минути правоъгълните пици бяха готови – с хрупкава и ронлива долна част, както съм чувал, че трябва да бъде.
Предложете правоъгълната пица със специално тесто с айрян и бира според възрастта.