Правоъгълна пица със специално тесто

25/02/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо323
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Случайно попаднах на опаковки тесто, което приличаше на бутертесто, но не беше замразено и това предопредели обедното меню, още повече че нямаше друго. А когато съм гладен, пазарувам по много и искам да става бързо.

Веднага включих фурната на 200 градуса с вентилатор.

Измих и нарязах гъбите на жулиени.

Топеното сирене и маслото нарязах на кубчета.

Намазах правоъгълна тава и развих тестото. Обърнах го върху нея и отлепих внимателно хартията, върху която бе разточено.

Обилно покрих с лютеница и разпределих половината от гъбите и от топеното сирене.

Същото направих с друга тава и с другото специално тесто за пица. Подредих двата вида филе и поръсих с подправки. И двете тави пекох заедно - нямаше време! Едната – на 10 см от дъното на фурната, а другата – малко над средата.

След 3 минути им смених местата и изчаках още 3 минути. Извадих ги и чукнах в четирите ъгъла на всяка тава по 1 яйце.

Покрих със слайсове Едам и нахвърлях парченца масло.

Във фурната пекох още два пъти по три минути мъжките пици, като смених местата на тавите.

След 12 минути правоъгълните пици бяха готови – с хрупкава и ронлива долна част, както съм чувал, че трябва да бъде.

Предложете правоъгълната пица със специално тесто с айрян и бира според възрастта.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар