Фрикасе със свинско и горчица

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
317
867
90
3
28/02/2020
"Фрикасето ни е свинско, а гостите - на вратата "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо782
  • Преглеждания за месеца689
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на късчета и го варете около 1 час заедно със зеленчуците и подправките.

Извадете свареното месо и го запържете в 2 с.л.масло.

Разпределете пърженото свинско в чинии и си пригответе фрикасето, като добавите останалото масло и в него запържите до златист цвят брашното.

Прецедете през цедка бульона, в който сте варили месото, и го добавете на тънка струйка, като бъркате непрекъснато.

Разбийте в купа жълтъците с лимоновия сок и прибавете горчицата и топеното сирене.

Разбъркайте добре и прибавете прясното мляко.

Бъркайте до получаване на еднородна смес.

Налейте в нея малко от топлия бульон, разбъркайте и я изсипете на тънка струйка в бульона на огъня.

Бъркайте и варете до получаване на желаната гъстота.

Подправете фрикасето с черен пипер и сол на вкус.

С готовото горещо фрикасе залейте късчетата свинско месо в чиниите и сервирайте с резенче лимон.

Фрикасето със свинско и горчица е много вкусно.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар