Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофени кюфтета»Картофени кюфтета с кашкавал и сирене на скара

Картофени кюфтета с кашкавал и сирене на скара

Картофени кюфтета с кашкавал и сирене на скара
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Страхотни картофени кюфтенца на скара - вече това е любимият ни начин за приготвянето им"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 - 6 бр.
  • пресен лук - 1 стрък
  • магданоз - 3 стръка
  • риган
  • морска сол - на вкус
  • черен пипер
  • зехтин - 2 с.л. настърган
  • кашкавал - 50 г
  • сирене - 50 г натрошено
  • сланина - парче, за скарата
  • ЗА ГАРНИРАНЕ
  • наденица
  • салата - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват се на парчета и в тенджера с вода се варят, докато омекнат. Отцеждат се добре, защото ще тече вода по скарата. Оставих ги да съхнат цял ден, после се рендосват в купа.

Добавят се нарязан ситно магданоз, риган, пера пресен лук, настърган кашкавал и сирене. Овкусява се със сол и черен пипер, добавя се 1-2 с.л. зехтин.

Омесва се каймата и оформяме чудни картофени кюфтета. Включва се скарата да загрее, намазва се с парче сланина и поставяме отгоре кюфтенцата и наденица, срязана на две.

Печем до апетитен загар на кюфтенцата с кашкавал и много внимателно се обръщат с широк нож и метална шпатулка, иначе се разпадат. Изваждаме в чиния. Сервираме със салата по избор и печената наденица на скара. Чудесна вечеря или обяд, без яйца, без брашно, без пържене! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Аника Войт
Аника Войт
И аз имам един провал с тази скара и такова кюфтета.
Ще пробвам и с Вашата рецепта.
29.02.2020 20:59
Н.Акифова
Н.Акифова
Браво за рецептата. Аз съм пробвала на скара, не се получават, много е трудно както казва Вили обръщането, моите направо се разпаднаха ама тези са цели и за това браво
29.02.2020 17:37
Иивинка
Иивинка
Тези страхотно изглеждащи картофени кюфтенца, трябва неприменно да се пробват :) страхотна рецепта, браво Вили!
29.02.2020 12:02
1
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря Краси ,много вкусни са с лек аромат на опушено от скарата ,но голям зор е докато се обръщат :)))
29.02.2020 12:01
Кристина Черникова
Кристина Черникова
Браво, Вили! Майсторско изпълнение, изглеждат много вкусни!
29.02.2020 11:15
1