Мариновани печени телешки ребра

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
299
2k
1k
459
3
02/03/2020
"Мариновани телешки ребра, след които просто облизваме пръсти "
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 629
  • Преглеждания за месеца333
  • Преглеждания за седмицата79
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешките ребърца на парчета. Стараем се да режем в средата между двата кокала. Така ще се получат равни ребърца с месце от двете страни.

В купа приготвяме маринатата. Слагаме меда, соевия сос и доматеното пюре. Разбъркваме хубаво до пълното омесване на продуктите. По желание слагаме и чаена лъжичка черен пипер.

Ребърцата прибавяме към маринатата и хубаво разбъркваме. Всички парченца трябва да са добре намазани от всички страни.

Прибираме купата в хладилника за няколко часа. Ако разполагате с една вечер да останат, още по-добре. Месото ще поеме хубаво от соса и ще стане по-вкусно и крехко.

Маринованите телешки ребра се пекат в тава, в която се добавили 1/3 ч.ч. вода. Завийте тавата с фолио и печете на 220-230 градуса за час.

След което открийте тавата и намалете фурната на 200. Запечете от двете страни по 20-тина минути.

Дълбок грил тиган с незалепващо покритие-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок грил тиган с незалепващо покритие
33.00 лв.
25.41 лв.
Виж ››

Каквото и да искате да го сготвите, направете го в този дълбок грил тиган с незалепващо покритие - няма да сгрешите

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар