Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печени дюли на фурна по гръцки

Печени дюли на фурна по гръцки

Печени дюли на фурна по гръцки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Обръщаме поглед към южната ни съседка и най-вече към рецептата за печени дюли"

Необходими Продукти

  • дюли - 4 бр.
  • кафява захар - 150 г
  • ром - 1 капачка или коня
  • вода - 1 к.ч.
  • канела - 1 к.л.
  • канела - 1 бр. пръчица
  • анасон - 2 бр.
  • карамфил - 2 бр.
  • сладко вино - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дюлите и ги разрежете на две. Изчистете внимателно средата. Поставете ги в тавичка. Поръсете със захарта, канелата, анасона и карамфила.

Налейте водата и полейте дюлите с рома. Загрейте фурната на 180 градуса и печете на долен реотан до готовност, като поливате от време на време със соса.

Малко преди да изключите, налейте виното при печените дюли. Извадете и сервирайте леко охладени или студени. Задължително полейте печените плодове със сос, който се е получил в тавичката.

Печени дюли на фурна по гръцки - когато удоволствието е в малките неща!

По желание може да поднесете към този плодов десерт и топка домашен ванилов сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: