Карамелена торта с пандишпанови блатове

01/03/2020
"Който обича сладичко, ще остане очарован от карамелената торта с пандишпанови блатове "
Приготвяне75 мин.
Готвене5 мин.
Общо80 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо421
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • блатове - 6 бр. за торта, готови, пандишпанови
  • рикота - 250 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • сладкарска сметана - 500 мл + 200 мл
  • портокали - 2 бр.
  • захар - 250 г кафява
  • масло - 200 г+ 70 г
  • фъстъчен крокан
  • орехи млени - 250г.
  • фонданови пеперуди
  • пудра захар - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В широк съд сложете двата блата/квадратни/.

Изцедете сока от портокалите и сиропирайте леко блатовете.

Разбийте 500 мл сладкарска сметана на гъст крем с помощта на миксер. Добавете рикотата и заквасената сметана.

Разбийте крема до хомогенност.

Намажете блатовете с крема. Поставете отново два пандишпанови блата и процедирайте така до изчерпване на продуктите, като завършите с крема.

Карамелизирайте кафявата захар, добавете 200 мл сладкарска сметана при непрекъснато бъркане. След като карамелът и сметаната се обединят, добавете 70 г масло и продължете. Отстранете съда от котлона и охладете карамеленият сос.

Полейте с него пандишпановата торта с крем равномерно.

Декорирайте страните с млени орехи.

Разбийте 200 г. масло до пухкавост. Прибавете пресятата пудра захар на части и продължете разбиването до получаването на ефирен маслен крем.

Шприцовайте цветченца и гарнирайте с фонданови пеперудки приготвената карамелена торта.

Поръсете с фъстъчен крокан.

Оставете тортата за 5-6 часа, за да се спои.

При поднасяне нарежете охладената карамелена торта с пандишпанови блатове.

Уникално вкусна сиропирана торта!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар