Начин на приготвяне
В каймата се слагат 2 бр. яйца, стрит на ситно магданоз, морска сол на вкус, черен пипер и 100 мл вода.
Каймата се омесва много добре докато стане на конци. Завива се с фолио и се оставя в хладилник за 1 час.
10 бр. яйца се сваряват с две супени лъжици морска сол, като се варят 10 мин. след завиране. След сваряване се заливат със студена вода и се обелват.
Каймата се разделя на 10 части като от всяка част се оформят топчици.
Всяка топка се разтила с ръце намазани с олио и се слага яйцето. Нареждат се в тава с олио.
Запеканката се пече в предварително загрята фурна за 30 мин. на 180 градуса, след което върху всяка топка се слага настърганият кашкавал и се пече 10 мин. на 150 градуса.
Питката от кайма е много вкусна.