Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питка с кайма и кашкавал

Питка с кайма и кашкавал

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Питка с кайма и кашкавал
Снимка: Monika Ivanova
1 / 6
26/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
65 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Чудесна питка, както за закуска, така и за основно ястие, а защо не и за лека вечеря"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • мая - 1/2 пакетче суха
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кайма - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • лютеница - 2 с.л.
  • сусам
  • яйца - 1 бр.
  • босилек
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява заедно със захарта, солта и маята. Доливате 1 ч.ч топла вода и разбърквате до получаването на меко тесто.

Намажете го с олио и го оставете за час на топло, покрито с кърпа, за да втаса. През това време подгответе плънката. Каймата се смесва с малко босилек, черен пипер и лютеницата, а кашкавалът се настъргва в друга купа.

Разточвате тестото и го изрязвате на малки кръгчета (аз използвах чаша с диаметър 6 см). Изрязвайте и разточвайте наново докато направите кръгчета от цялото тесто.

Подгответе тава покрита с хартия за печене. Вземате едно кръгче и слагате по малко от плънката с кайма. Прихлупвате единия край, така че да се затвори плънката вътре и да се получи полумесец. Хващате двата му края и отново ги прилепвате един към друг.

Започвате да ги редите в тавата с плънката нагоре - вътрешният ред с плънка от кайма. В следващия ред по същия начин слагате вместо кайма по малко кашкавал. Третият последен ред отново се прави с кайма. Намазвате с четка всяко парче с разбито яйце. На средните парчета поръсвате сусам, а на следващия ред пъхвате по малко парченце кашкавал в дупките.

Пече се на 220 градуса около 25-30 минути. В началото го пека по средата на фурната и след като минат 15 минути го свалям най-отдолу, за да не прегори отгоре, а и да се изпече хубаво отдолу

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: