Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка с кайма

Питка с кайма

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Питка с кайма1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • за тестото
  • май - 1 пак.
  • захар - 1 1/2 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • вода - 500 мл
  • брашно - 1 кг
  • за плънката
  • кайма - 500 г
  • праз - 1 - 2 стръка
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта е направете в средата му кладенче. Затоплете леко 10 мл вода, разтворете в нея маята и захарта и оставете леко да се активира. Изсипете я в кладенчето, добавете и останалата вода и замесете меко тесто. Оставете на топло да втаса.

В това време нарежете праза (само бялата част) на ситно и запържете до омекване в сгорещена мазнина. Когато празът омекне, добавете и каймата и запържете 5-6 минути.

Разточете тестото на правоъгълна кора. Отгоре разстелете плънката и навийте на руло. Нарежете рулото на филии и ги подредете в предварително намазнена тава. Филиите трябва леко да се застъпват една друга.

Оставете тестото и плънката да втасат и изпечете за 40 минути (или до готовност) в сгорещена на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: