Лимецови курабийки с банан

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Иноватор
428
175
2284
2
02/03/2020
"Придържаме се към здравословната и вкусна кухня с тези лимецови курабийки с банан "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции32
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо218
  • Преглеждания за месеца217
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бананите е добре да са меки, леко презрели. Намачкваме ги с вилица в подходяща за месене по-голяма купа.

Добавяме кафявата захар, мед, фъстъчено масло, сусамов тахан, кокосово масло, рожково брашно, тиквено брашно, овесени трици. Всичко се разбърква добре.

Прибавят се лимецовото брашно и бакпулвера. Количеството на лимецовото брашно в рецептата е приблизително. С вилицата внимателно бъркаме и прибавяме брашното до момента в който се получи леко лепкаво меко тесто. Не е нужно да месим с ръце.

С леко намазнени ръце правим топчета с големина на орех и ги нареждаме в тава с незалепващо покритие или използвайте хартия за печене.

Всяко курабийка сплескайте леко отгоре с вилица, с ръка по ваше желание. Аз използвах за тази цел бъркалката на миксера.

Печете лимецовите курабийки с банан в предварително загрята на 180 градуса фурна, с конвекция до готовност.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар