Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Лимецови курабийки с банан

Лимецови курабийки с банан

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Лимецови курабийки с банан
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
32
"Придържаме се към здравословната и вкусна кухня с тези лимецови курабийки с банан"

Необходими Продукти

  • банани - 3 бр. (добре узрели)
  • кафява захар - 3 - 4 с.л.
  • мед - 1 - 2 с.л.
  • фъстъчено масло - 1 с.л.
  • сусамов тахан - 1 с.л.
  • кокосово масло - 2 с.л.
  • рожково брашно - 1 с.л.
  • тиквено брашно - 1 с.л.
  • овесени трици - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • брашно от лимец - около 3 - 4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бананите е добре да са меки, леко презрели. Намачкваме ги с вилица в подходяща за месене по-голяма купа.

Добавяме кафявата захар, мед, фъстъчено масло, сусамов тахан, кокосово масло, рожково брашно, тиквено брашно, овесени трици. Всичко се разбърква добре.

Прибавят се лимецовото брашно и бакпулвера. Количеството на лимецовото брашно в рецептата е приблизително. С вилицата внимателно бъркаме и прибавяме брашното до момента в който се получи леко лепкаво меко тесто. Не е нужно да месим с ръце.

С леко намазнени ръце правим топчета с големина на орех и ги нареждаме в тава с незалепващо покритие или използвайте хартия за печене.

Всяко курабийка сплескайте леко отгоре с вилица, с ръка по ваше желание. Аз използвах за тази цел бъркалката на миксера.

Печете лимецовите курабийки с банан в предварително загрята на 180 градуса фурна, с конвекция до готовност.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: