Начин на приготвяне
Яйцата се слагат в купа, в която ще се меси тестото за курабийките.
Прибавя се захарта и ванилията.
Разбиват се на пяна.
Киселото мляко се слага в малка купа и се разбърква много добре със содата докато шупне, след което се изсипва в яйчена смес.
Лимонът се измива много добре и кората се настъргва на ситно ренде, след което се прибавя към сместа.
Свинската мас се разтопява на слаб огън и се прибавя на тънка струя към сместа при продължително бъркане.
Прибавя се солта.
Лимецовото брашно се прибавя постепенно към сместа докато се образува тесто.
Тестото се меси върху набрашнен плот или набрашнена силиконова подложка.
Ръцете се намазват с олио и от тестото се овалват малки топчета.
Топчетата се нареждат в тава върху хартия за печене, като се оставя разстояние между тях, т.к. при печенето се надуват курабийките.
Върху всяко топче се слага бадем и се поръсва със захар.
Пекат се сладките с мас 15 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Великденски лимецови курабийки - вкусни и много любими лимецови сладки.