Начин на приготвяне
Бананите е добре да са меки, леко презрели. Намачкваме ги с вилица в подходяща за месене по-голяма купа.
Добавяме кафявата захар, мед, фъстъчено масло, сусамов тахан, кокосово масло, рожково брашно, тиквено брашно, овесени трици. Всичко се разбърква добре.
Прибавят се лимецовото брашно и бакпулвера. Количеството на лимецовото брашно в рецептата е приблизително. С вилицата внимателно бъркаме и прибавяме брашното до момента в който се получи леко лепкаво меко тесто. Не е нужно да месим с ръце.
С леко намазнени ръце правим топчета с големина на орех и ги нареждаме в тава с незалепващо покритие или използвайте хартия за печене.
Всяко курабийка сплескайте леко отгоре с вилица, с ръка по ваше желание. Аз използвах за тази цел бъркалката на миксера.
Печете лимецовите курабийки с банан в предварително загрята на 180 градуса фурна, с конвекция до готовност.
Да ви е сладко!